Amnesty International cere FIFA să impună mai ferm respectarea drepturilor muncitorilor în Qatar

Amnesty International
Amnesty International
22 martie 2021, 10:34

La fel ca alte state din regiune, Qatarul găzduieşte pe teritoriul său un important număr de imigranţi, în marea lor majoritate muncitori săraci veniţi din zona Indiei. De când a fost desemnat gazdă a Cupei Mondiale din 2022, Qatarul s-a aflat permanent în vizorul Amnesty.

„Qatarul a făcut o serie de reforme pozitive în ultimii ani, dar acestea nu sunt corect aplicate şi mii de muncitori imigranţi continuă să fie exploataţi şi să fie victime ale abuzurilor”, a declarat Amnesty, într-un comunicat dat publicităţii.

„Protejarea drepturilor omului la nivel internaţional este o prioritate absolută pentru FIFA”, a declarat preşedintele Gianni Infantino, vineri, la Zurich, în cursul unei conferinţe de presă, după reuniunea Consiliului forului internaţional.

Amnesty a îndemnat Federaţia Internaţională de Fotbal să instituie un control „independent şi regulat” al locurilor unde se va desfășura Cupa Mondială din 2022, pentru detectarea şi prevenirea abuzurilor.

Sâmbăta trecută, introducerea unui salariu minim de 230 euro pe lună a intrat în vigoare pentru toţi muncitorii, o premieră în Golf, conform Qatarului, ţară în care cetăţenii săi se numără printre cei mai bogaţi din lume.

În Qatar lucrează circa două milioane de migranţi, majoritatea din ţări sărace precum Bangladesh, Nepal şi India. Aproximativ 173.000 de femei sunt lucrătoare casnice, jumătate dintre ele în locuinţe private, conform Amnesty.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite