Ancheta continuă în cazul Onești. Soția criminalului vrea în libertate. Inspectoratul de Poliţie Bacău are sefi noi

5 martie 2021, 12:34

Vineri dimineață, Aurelia Moroșan a fost adusă la Tribunalul din Bacău solicitând să fie eliberată. Ea este acuzată că l-a incitat pe soțul său să tortureze cele două victime. Surse din anchetă spun însă că ea le-ar fi legat pe cele două victime.

La Onești, vineri după amiază va fi înmormântată una dintre cele două victime.

Şefi interimari la Inspectoratul de Poliţie Bacău

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău va avea o nouă conducere, după demiterile care au avut loc ca urmare a intervenţiei în cazul crimelor de la Oneşti.

Astfel, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul şef de poliţie Toader Buliga a fost împuternicit să exercite, pentru trei luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Bacău, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, începând cu data de 5 martie.

Totodată, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul şef de poliţie Constantin Dragoş Bălău a fost împuternicit, pentru trei luni, în funcţia de adjunct al inspectorului şef al IPJ Bacău.

Comisarul şef de poliţie Buliga Toader are peste 25 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuţii manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016-2018, la nivelul conducerii IPJ Suceava.

În perioada 2018 – 2020 a ocupat funcţii de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar din luna august 2020 şi până în prezent, a ocupat funcţia de director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, informează IGPR.

Constantin Dragoş Bălău are peste 23 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind şef al Poliţiei Municipiului Roman.

Miercuri, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat înlocuirea din funcţie a inspectorului şef al IPJ Bacău şi a adjunctului acestuia, precum şi a şefului Poliţiei Oneşti şi a adjunctului său, în urma dublei crime comise în acest oraş.

El a dispus şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu referitoare la modul de intervenţie la acest caz, precum şi în legătură cu modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior evenimentului

O anchetă va arăta şi modul în care s-a intervenit, Bode precizând că urmele de pe corpul uneia dintre victime erau de muniţie neletală.

Gheorghe Moroşan a sechestrat, luni, doi muncitori într-un apartament din Oneşti şi ulterior i-a înjunghiat. Forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor.

Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite