Anchetă DNA în cazul containerelor de la Spitalul Județean de Sibiu

24 noiembrie 2020, 06:55

Containerele au fost achiziţionate cu bani de la Consiliul Judeţean. cele două pavilioane modulare au o suprafaţă de aproape 750 de mp.

Containerele achiziţionate cu 6 milioane de lei, în care sunt dispuse saloane pentru pacienţi COVID-19, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, sunt sub vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii cerând unităţii medicale mai multe documente.

Lucrările la obiectivul de investiții al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu la obiectivul „Amplasarea provizorie și reversibilă construcții modulare secții spital” au fost finalizate la începutul lunii octombrie, valoarea totală a proiectului fiind de 6.056.100 lei din, bani din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie, predând documentele solicitate”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Modulele au fost concepute pentru a completa secțiile chirurgicale pentru îngrijirea și tratamentul pacienților, dar în primă fază, în condițiile actuale de pandemie, funcționează pentru pacienții COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite