Anchetă în cazul alertei de incendiu la Institutul "Marius Nasta" din București. Filmul evenimentelor
22 Februarie 2021, 22:17

Mobilizare generală noaptea trecută în Capitală de teama unei noi tragedii într-o unitate medicală pentru COVID. Zeci de pompieri au ajuns la Institutul "Marius Nasta" după un apel la 112, care anunţa un incendiu la unitatea mobilă de terapie intensivă. Pacienţii au fost mutați de urgenţă, iar salvatorii nu au găsit niciun semn de incendiu.

Serviciile de urgență au fost alertate puțin după ora 22.00. Angajații institutului le-au spus salvatorilor că iese fum de la unitatea mobilă de terapie intensivă în care sunt tratați pacienți covid în stare gravă. Pompierii au ajuns la fața locului în 8 minute, însă nimic nu ardea.

Potrivit medicilor, vieţile pacienţilor mutați în spital nu au fost puse în pericol. Unitatea mobila ATI este folosită din luna octombrie a anului trecut, iar verificarea tehnică a fost făcută în urmă cu două luni. Este vorba de un TIR echipat cu aparatură de terapie intensivă de ultimă generație.

Pompierul spitalului, un pensionar angajat și la Institut, nu a participat la intervenție. Potrivit managerului, el nu a mai venit la serviciu de jumătate de an și a fost mereu fie în concediu medical, fie de odihnă.

Pompierii, dar și firma care asigură mentenanța unităților mobile, au verificat cu atenție aparatura din care se presupunea că a ieșit fum. Potrivit șefului DSU, nu au descoperit nicio problemă.

Incidentul de noapte trecută este acum vizat de o anchetă a polițiștilor secției 18, coordonați de un procuror de la sectorul 5.