Anchetă la Avioane Craiova. Firma selectată pentru programul Super Șoim ar avea legături cu directorul general al societății

6 martie 2019, 11:59

Mai exact, numele firmei, care aparține companiei americano-canadiene CMC Electronics, apare în CV-ul directorului general.

În ianuarie, ar fi apărut informația că Avioane Craiova a selectat o companie canadiană pentru modernizarea aeronavelor IAR 99 la standardul Super Șoim – pentru a fi folosite ca avioane de antrenament pentru viitorii piloți de F-16.

La procedură ar mai fi participat o companie israeliană care în trecut a mai lucrat cu Avioane Craiova pentru modernizarea avioanelor IAR 99 la standardul „Șoim”.

Valoarea contractului pe care Avioane Craiova îl va derula pentru Ministerul Apărării Naționale este de 124 de milioane de euro.

Ministerul Apărării Naționale a transmis la jumătatea anului trecut că va demara un program de modernizare a celor 21 de avioane IAR 99 și IAR 99 Şoim aflate în dotarea armatei române. Ministerul Economiei a cerut de urgenţă Societății de Avioane Craiova detalii despre programul Super Şoim.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite