Anchete după ce elevul nevăzător testat pozitiv a plecat acasă de la liceul special din Târgu Frumos cu trenul și microbuzul

Anchete după ce elevul nevăzător testat pozitiv a plecat acasă cu trenul
Anchete după ce elevul nevăzător testat pozitiv a plecat acasă cu trenul
15 octombrie 2021, 16:23

Liceul Special Moldova din Târgu Frumos are 7 clase. La începutul săptămânii, conducerea școlii a început verificarea elevilor cu teste antigen. De la o zi la alta, în fiecare clasă s-a decoperit câte un elev pozitiv. Așa a fost depistat și băiatul nevăzător. Imediat a fost izolat la infirmerie.

Margareta Pristavu, director Liceul Special Moldova din Târgu Frumos: Dacă simptomele sunt medii spre grave, noi anunţăm ambulanţa. Dacă sunt asimptomatici sau cu uşoare semne de răceală, este înştiinţată familia, după ce noi îi izolăm la infirmerie şi după aceea familia vine şi îi ia acasă.

Femeia în grija căruia se află tânărul nu a putut ajunge la liceu pentru că mai are 2 copii acasă. Tânărul avea acordul ei să meargă singur acasă cu mijloace de transport. Însă, băiatul fusese testat pozitiv și nu trebuia să plece cu trenul către Suceava, unde locuiește.

Directoarea liceului explică greșeala prin agitația din ziua respectivă.

Margareta Pristavu, director Liceul Special Moldova din Târgu Frumos: Doamna pedagog care avea grijă de el a fost şi ea diagnosticată pozitiv, tot în acelaşi moment doamna dirigintă a copilului a primit vestea că sora dumneaei de 37 de ani a murit, la Iaşi, la spital de COVID şi aşa având un context traumatizant efectiv în şcoală, probabil a fost o eroare de comunicare între membrii personalului, aşa încât elevul a plecat acasă cu trenul.

Inspectoratul Școlar Iași cercetează cazul.

Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt, ISJ Iaşi: Se deplasează de obicei singur, dar în această situație diferită era evident indicat un alt mod de a ajunge.

Incidentul a ajuns și în atenția DSP Iași. Conducerea a declarat că s-a încălcat foarte grav legea, de aceea cazul va fi preluat de Poliție, care va face o anchetă.

Azi, băiatul a fost testat din nou, iar rezultatul a ieșit negativ.

Dar încă șase elevi ai liceului sunt infectați, astfel că două săptămâni toți cei 105 elevi ai școlii fac cursuri online.

Și internatul a fost închis, pentru că mai multe persoane angajate, profesori, administratorul școlii și pedagogi sunt bolnavi și nu se puteau asigura turele pentru supravegherea copiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite