Angajații unui celebru mall din Paris au protestat la aprinderea decorațiunilor de Crăciun. Ei cer creșteri salariale pentru a face față cheltuielilor tot mai mari

17 noiembrie 2022, 14:32

Parisul începe să intre în febra Crăciunului, dar sărbătorile de anul acesta par umbrite de costul ridicat al vieții. Unul din cele mai cunoscute mall-uri ale capitalei franceze a aprins decorațiunile cu fastul obișnuit, dar acum, și cu proteste ale angajaților. Aceștia cer creșteri salariale pentru a face față cheltuielilor tot mai mari.

Galeriile Lafayette sunt un cunoscut loc de cumpărături și considerate o adevărată atracție a Parisului. Ca în fiecare an, responsabilii magazinului inaugurează cu mult fast decorațiunile de Crăciun, nu de puține ori cu vedete și oficiali locali. De această dată însă, momentul festiv a fost aspru criticat de angajații care au protestat în timpul aprinderii luminițelor.

„Lucrez în Galeriile Lafayette de 32 de ani şi acum protestăm din nou pentru salarii mai bune. De mulţi ani se ştie că în această companie 85% din angajaţi sunt pe salariul minim.”

Asta înseamnă 1200 de euro pe lună, potrivit unei angajate citate de agenția Reuters. Un salariu chiar sub media națională de aproximativ 1500 de euro.

De la 1 august guvernul francez a crescut salariul minim cu 2,01%, dar în condițiile scumpirilor de anul acesta, pentru mulți angajați nu înseamnă un ajutor suficient. Reprezentanții magazinului parizian și-au cerut scuze pentru că protestele au perturbat momentul festiv și afirmă că acestea nu reflectă ceea ce au numit un dialog social de calitate cu angajații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite