Annie Lennox, Ed Sheeran şi Shaquille O’Neal, printre celebrităţile care sprijină OMS în Ucraina

Logo OMS
Logo OMS
24 septembrie 2022, 11:03

După şapte luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Fundaţia OMS, care sprijină eforturile depuse de această organizaţie pentru a răspunde provocărilor sanitare presante la nivel mondial, a lansat sâmbătă un magazin online, „Human Kind”, de unde fanii din lumea întreagă vor putea să cumpere obiecte ce au aparţinut unor celebrităţi.

Sumele obţinute vor susţine acţiunile întreprinse de OMS în Ucraina şi în ţările vecine acesteia, a precizat într-un comunicat Fundaţia OMS, care speră să strângă în acest fel aproximativ 53,7 milioane de dolari.

Pe lângă Ed Sheeran şi Shaquille O’Neal, alţi artişti şi sportivi sprijină iniţiativa, inclusiv cântăreaţa britanică Ellie Goulding, starul pop Harry Style, artistul Shepard Fairey şi fostul campion mondial la box Vladimir Kliciko, al cărui frate mai mare, Vitali, este primarul oraşului Kiev.

Celebra cântăreaţă britanică Annie Lennox, care a donat una dintre legendarele sale perechi de ochelari de soare, a transmis fanilor un mesaj, încurajându-i „să facă fiecare ceea ce poate pentru a sprijini poporul ucrainean”.

„Imaginile care vin din Ucraina, inclusiv cele cu femei care nasc în subsoluri, sunt profund şocante. Îngrijirile medicale sunt un drept al omului la care fiecare dintre noi merită să aibă acces”, a adăugat celebra interpretă, citată în acelaşi comunicat.

Persoanele interesate sunt invitate să facă donaţii online pe site-ul Humankind.who.foundation în perioada 24 septembrie – 24 octombrie. Câştigătorii premiilor vor fi desemnaţi printr-o tragere la sorţi pe 31 octombrie.

„După şapte luni de la începutul acestui război tragic, oamenii au tot mai mare nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă în toată ţara. Trebuie să răspundem nevoilor de sănătate imediate şi pe termen lung ale persoanelor afectate”, a declarat directorul general al Fundaţiei OMS, Anil Soni, citat în comunicat.

După ce preşedintele rus Vladimir Putin şi-a trimis trupele în Ucraina pe 24 februarie, OMS a putut să confirme 550 de atacuri asupra sistemului de sănătate ucrainean.

Potrivit organizaţiei, peste 12 milioane de ucraineni s-au refugiat în ţări din Europa şi peste 17,7 milioane de persoane, reprezentând o treime din populaţia ucraineană, au nevoie de ajutor umanitar. OMS a trimis până în prezent 1.300 de tone de echipamente şi produse medicale în Ucraina.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite