ANPC: Două cluburi celebre din Mamaia, închise din cauza neregulilor. Autoritățile se tem de un nou val de îmbolnăviri pe litoral

24 iulie 2020, 12:41

Turiștii au umplut plajele, iar cei mai mulți pun pe primul loc relaxarea și distracția.

Mai mulți turiști înseamnă și mai multă aglomerație, iar asta face dificilă distanțarea impusă de autorități.

Nici în localuri lucrurile nu stau mai bine. Turiștii se plâng că, în plină pandemie, normele sanitare sunt încălcate adeseori. Pentru a descuraja abaterile, autoritățile continuă controalele pe litoral.

În ultimele zile, inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat amenzi de aproape 80 de mii de lei și au suspendat activitatea a două cluburi din Mamaia.

Pentru reluarea activității, administratorii trebuie să remedieze neregulile.

Oficial, în acest weekend sunt așteptați peste 100 de mii de turiști pe litoral, însă în realitate numărul lor ar putea fi mai mare cu câteva zeci de mii, pentru că mulți aleg să se cazeze în unități neclasificate. Meteorologii au anunțat că temperatura aerului va ajunge la 28 de grade Celsius, iar apa mării va fi foarte caldă.

_____________________________

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale, în stațiunea Mamaia, înainte de intrarea într-un nou weekend aglomerat.

Au fost controlați cinci operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 40.000 de lei și patru avertismente.

„Activitatea a două cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar”, conform ANPC.

Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:

  • comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,
  • comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,
  • comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,
  • utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,
  • utilizarea bureților de sârmă,
  • utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,
  • lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.
  • schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător
  • utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică
  • utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai
  • prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare
  • lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior
  • lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit
  • existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor
  • utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat
  • depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment
  • utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui
  • închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate
  • lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil
  • comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare
  • utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți
  • existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite