ANPC: 107 kg de carne, retrase de la vânzare și șase magazine închise, în urma mai multor controale în Alexandria

Controale ANPC în Alexandria
Controale ANPC în Alexandria
5 iunie 2020, 19:28

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatrilor (ANPC) a verificat 14 operatori economici din Alexandria, care comercializau produse alimentare și nealimentare, precum și la prestatori de servicii de service auto, cazare și alimentație publică, conform sursei citate.

Până în acest moment, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care opt amenzi în valoare de 64.000 de lei și șapte avertismente. Pentru alţi cinci operatori economici procedura de verificare continuă și în zilele următoare.

„De asemenea, au fost dispus și măsuri complementare: oprire definitivă de la comercializare si eliminare din circuitul consumului uman a cantităţii totale de 107 kg de produse din carne în valoare totală de 4.044 lei; oprire temporară de la comercializare a unor produse nealimentare (articole texile, încălțăminte, produse cosmetice, jucării), în valoare totală de 164.766 lei”, transmite ANPC.

Ca urmare a abaterilor constatate în timpul controlului, a fost dispusă oprirea temporară a activităţii de comercializare a produselor alimentare și nealimentare până la remedierea deficienţelor pentru șase operatori economici și închiderea temporară a unitătii pe o durată de cel mult 6 luni pentru un agent comercial care desfășura activitatea de cofetărie-patiserie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite