Antalya, imperiul all inclusive al Turciei. Un sejur pornește de la 554 euro/persoană

10 august 2017, 11:04

Poziționată la adăpostul Munților Taurus, Antalya îmbină verdele luxuriant al pădurilor de pini, decorate cu mici cascade și lacuri cristaline, cu viața de noapte fulminantă și atmosfera medievală a orașului vechi Kaleici.

Oferă condiții excelente de cazare, având cele mai multe hoteluri de 5 stele din bazinul Mediteranei.

Cele mai vizitate stațiuni sunt Lara, Side, Belek, Kemer și Alanya, renumite pentru plajele premiate cu Steag Albastru si posibilitățile numeroase de petrecere a timpului liber. În Kemer, peisajele montane se îmbină cu marea, cu golfuri superbe de smarald împrejmuite de plaje stâncoase argintate. În apropierea orașului se găsește complexul antic Olympos, unde pot fi observate pietrele de temelie ale unor temple și teatre. Side are plaje aurii din nisip și apă ca safirul. În plus, aici se găsește templul lui Appolo, cu vederi unice spre mare, templul lui Thyke și Agora Antică. Lara se află pe o fâșie lungă de nisip fin în nuanțe aurii, care găzduiește hoteluri de lux umbrite de palmieri și arbori de eucalipt.

Orasul Antalya păstrează relicve otomane care descriu perioadele înfloritoare ale locului, cu moschei, băi tradiționale și biserici cu arhitectură otomană impresionantă. Simbolul orașului este Poarta lui Hadrian, construită din marmură albă. Cartierul Kaleici, împărțit în străzi pietruite maronii, aduce puțin din farmecul de altadată al sultanilor turci. Aici se află moscheea Iskele din piatra albă dominată de patru coloane și un minaret vizibil din toate punctele centrului vechi. Un exemplu al arhitecturii otomane este moscheea Murat Pasa, cu o cupolă magnifică, renumită pentru interiorul bogat în fresce colorate. Minaretul Kesik a fost transformat în biserica dedicată Fecioarei Maria, iar mai târziu otomanii au dezvoltat o moschee.

Antalya păstrează câteva situri antice, precum Aspendos, cel mai important oraș antic greco-roman din Pamfilia. Aici găsiți Teatrul Antic, o Agoră, un apeduct și o basilică romană. În Perga se pot vedea pietrele de temelie ale Templului Artemis, un teatru și o basilică veche.

Antalya găzduiește zeci de parcuri naturale, cascade fascinante și trasee de drumeții. Descoperiți Cascadele Manavgat și Kursunlu, unele dintre cele mai frumoase din Turcia ascunse în pădurile dese de pini, dafini și măslini sălbatici ce formează un complex natural unic în țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani