VIDEO Antonina Radu, pompierul condamnat definitiv în dosarul ”Colectiv”, a fost găsită în Republica Moldova
13 Mai 2022, 10:28 (actualizat 13 Mai 2022, 19:06)
(actualizat 13 Mai 2022, 19:06) | Știrile TVR

Antonina Radu, în vârstă de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul ”Colectiv”, a fost localizată, în Republica Moldova. Femeia a fost găsită în urma cooperări între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova.

Antonina Radu a fost dată în urmărire generală de către Poliția Română pentru executarea pedepsei cu închisoarea dispusă de Curtea de Apel București. Aceasta a dispărut ulterior pronunțării sentinței. Pe numele ei fusese emis un mandat de arestare auropean.

Angajații ISUBIF, Antonina Radu și George Petrică Matei, pompierii care au permis funcționarea clubului Colectiv, deși știau că localul nu deține aviz de securitate la incendiu, au primit joi o condamnare definitivă  la 8 ani si 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției în dosarul ”Colectiv”.

La data faptelor, erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.

CITEȘTE ȘI: Sentințe definitive în urma incendiului de la ”Colectiv”: Cristian Popescu Piedone, 4 ani de închisoare cu executare. Ce pedepse au primit ceilalți inculpați din dosar. Reacții după aflarea sentinței