Antrenamente americano-române în poligonul Cincu. Scenarii pentru mai multe tipuri de misiuni: capturarea și interogarea unor lideri inamici, operațiuni de evacuare medicală

15 octombrie 2021, 21:33

Militarii americani au folosit în poligonul Cincu de la mitralierele și tunurile de pe blindate, până la armamentul individual.

La manevre au participat și români, polonezi și portughezi.

Lt. RAINE RYERSON, armata americană: Cred că ocazia de a coopera cu alte naţiuni ne face mai încrezători în noi, în capacitatea noastră şi ne oferă posibilitatea să vedem cu ce ar putea contribui aliaţii la misiunile reale de luptă.

Timp de 7 zile, militarii s-au antrenat pentru mai multe tipuri de misiuni. Printre acestea, capturarea și interogarea unor lideri inamici sau operațiuni de evacuare medicală.

Cpt. LUIS SILVA, armata portugheză:Antrenamentele comune cu aliaţii din NATO dovedesc că putem lucra împreună, putem lupta împreună.

Armata americană are în permanență militari în România. Doar în baza Mihail Kogălniceanu sunt în jur de 800-900 de militari cu blindate și elicoptere de transport și atac.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă