Anul şcolar începe în Spania cu mai mulţi elevi în clase. Autorităţile speră că jumătate din elevii peste 12 ani vor fi imunizaţi
26 August 2021, 18:54 (actualizat 26 August 2021, 20:09)
(actualizat 26 August 2021, 20:09) | Știrile TVR

Două milioane și jumătate de elevi din Spania au primit deja cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, iar majoritatea profesorilor au fost imunizați complet. În aceste condiții autoritățile au relaxat măsurile pentru noul an școlar, însă masca rămâne obligatorie pentru toți copiii de peste 6 ani.

Elevii din Spania se bucură de ultimele două săptămâni de vacanță. Din toamnă, nimeni nu va mai face cursuri online. Toți copiii se vor întoarce în bănci chiar dacă în unele situații va însemna majorarea numărului de elevi din clasă. Și vor sta mai apropiați!

Distanța a fost redusă de la un metru și jumătate la 1,2 metri. În plus, vor putea interacționa și cu alți colegi din alte clase.

Oscar Martin Centeno, președintele Consiliului Directorilor de Școli din Madrid: Vrem să reîncepem școala cât mai normal posibil, dar suntem conștienți și îngrijorați de diferențele pe care le avem de făcut în centrele educaționale și revenirea la vechea cifră de școlarizare.

Și părinții și pediatrii sunt îngrijorați de creșterea numărului de elevi din clasă.

Pedro Gorrotxategi, vicepreședintele Asociației de Asistență Pediatrică Primară din Spania: Dacă vom crește numărul de copii din clasă, există riscul să se infecteze mai mulți. Vom avea mai mulți elevi în carantină și de asemenea mai mulți părinți în carantină. Și asta va duce la alte probleme. Cred că trebuie păstrat același număr ca anul trecut.

Mari Carmen Morillas, vicepreședinta Confederației de Părinți: Dacă a funcționat, ar trebui menținută. Această măsură de reducere a numărului de elevi a favorizat relaționarea între copii și a îmbunătățit rezultatele școlare.

Masca rămâne obligatorie și anul viitor. Doar la activitățile individuale, în aer liber, elevii își vor putea da masca jos. În așteptarea noului an școlar, copiii și părinții fac cozi la centrele de vaccinare.

Autoritățile speră ca la începerea școlii jumătate dintre elevi să fie imunizați complet împotriva Covid-19. ​

Rata de infectare în rândul adolescenților este în continuare ridicată: 600 de cazuri la suta de mii de locuitori, dublu față de media națională. ​

Până acum, peste 60 la sută dintre copiii cu vârstă între 12 și 17 ani au primit cel puțin o doză de vaccin.