Apele termale din Pisa, folosite pentru recuperarea pacienților care au fost infectați cu coronavirus
25 Februarie 2021, 07:58 (actualizat 25 Februarie 2021, 08:00)
(actualizat 25 Februarie 2021, 08:00) | Știrile TVR

Orașul italian Pisa nu este celebru doar pentru turnul său înclinat, ci și pentru apele termale. Spa-urile din localitate sunt folosite acum în programele de recuperare pentru cei care au suferit de COVID-19.

Kinetoterapeuții de la un spa din Pisa se ocupa de un tânăr care a rămas cu probleme motorii serioase după ce a scapăt de COVID.

Pacientul are la dispoziție un bazin întreg ca să facă exercițiile.

Temperatura aerului și a apei sunt într-un echilibru perfect. Umezeala din încăpere ajuta și căile respiratorii să își revină.

Eduardo Falzone, directorul centrului de recuperare: "Ne-a venit această idee după ce am observat că pacienţii care au venit la centrul nostru de reabilitare sau la hidroterapie ne-au spus că se simt mult mai bine. Ştim că apele termale contribuie fundamental la afecţiunile încheieturilor, ale sistemului respirator şi istoria ne-a arătat de-a lungul secolelor că funcţionează".

Cei care au trecut prin forme grave ale COVID-19 au rămas cu o serie de probleme respiratorii și motorii. Băile termale din Pisa au o serie de proprietăți ideale pentru recuperarea persoanelor care au sechele.