"Aplici, aplici, aplici și nu te sună nimeni". De 3 ori mai puține oportunități de angajare față de alți ani. Piața forței de muncă și provocările pandemiei
18 Octombrie 2020, 20:41

Criza sanitară a afectat serios piaţa forţei de muncă. Pentru mulți români care au rămas şomeri sau care vor să înceapă o altă meserie este o adevărată provocare să găsească un loc de muncă. Oferta este limitată, iar mulți angajatori cer lucrul la distanţă și competenţe digitale. La târgurile de profil sunt de 3 ori mai puține oportunități de angajare faţă de alți ani.

"Aplici, aplici, aplici și nu te sună nimeni".

Pandemia i-a lăsat pe mulți români fără serviciu. Peste 1,6 milioane de contracte de muncă au încetat din martie până acum, după cum reiese din statisticile oficiale.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR: "În prezent, sunt peste 200.000 de contracte de muncă suspendate, arată cele mai recente date ale Inspecției Muncii. Cele mai multe sunt în domenii în care nu se poate lucra de la distanță".

Cel mai mare târg de locuri de muncă, organizat de obicei la Sala Palatului, s-a mutat pe internet. Și aici oferta e mai mică decât în alți ani.

Mulți angajatori au renunțat la acordarea unor beneficii extra-salariale, precum voucherele.

În evidențele statului sunt peste 280.000 de șomeri, majoritatea din mediul rural.