Aproape 1.500 de bucureşteni au sunat la ambulanţă în ultimele 24 de ore. Mai mult de jumătate dintre ei au fost urgenţe

10 ianuarie 2017, 12:35

„La Serviciul de Ambulanţă s-au înregsitrat 1.436 de cazuri – dintre aceste 789 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben. Din totalul cazurilor, 166 de persoane se aflau în loc public când s-a solicitat ambulanţa pentru ele. Au fost 68 de persoane care nu aveau adăpost şi au fost transportate la adăposturi aparţinând Primăriei Capitalei – o parte au prezentat şi degerături la nivelul membrelor. Au fost înregistrate şi 43 de fracturi, luxaţii şi entorse, 11 traumatisme prin cădere”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Pentru a face faţă, la Ambulanţă au fost chemaţi angajaţi de acasă. Iar în această perioadă, medicii şi asistentele nu au voie să-şi ia liber.

Dar cea mai bună metodă de tratament este prevenţia. Aşa că, pe un asemenea ger, medicii ne sfătuiesc să ne protejăm mâinile şi picioarele de frig. Şi să purtăm trei sau chiar mai multe straturi de îmbrăcăminte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării