Aproape 10 mii de oameni au asistat în Piața Mare la spectacolul care a încheiat summitul de la Sibiu. Printre ei, Klaus Iohannis și Donald Tusk

10 mai 2019, 00:15

Președintele Klaus Iohannis și președintele Conisliului European, Donald Tusk, au participat și ei la spectacol.

Șeful statului a și urcat pe scena amplasata în Piața Mare, de unde le-a mulțumit sibienilor pentru că au fost gazde bune într-o zi istorică pentru România.

Aproape 10.000 de sibieni şi turişti s-au bucurat timp de peste două ore joi seara la spectacolul de folclor oferit de „Junii Sibiului” şi la concertul Deliei,  deşi a plouat şi a fost frig.

Europa a venit astăzi la noi, în România, iar România a dovedit că este o ţară profund europeană, a declarat joi, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis, în aplauzele a mii de oameni.

„Îi salut pe sibieni, salut pe toţi musafirii noştri, îl salut pe prietenul meu domnul Donald Tusk, preşedintele Consiliului European. Dragii mei, o zi mare pentru noi, o zi mare pentru noi, românii, o zi mare pentru Sibiu. Astăzi, de Ziua Europei, am sărbătorit în cel mai potrivit şi cel mai demn mod împreună cu toţi liderii europeni, în inima României, aici, la Sibiu. Nici că se putea mai bine. Astăzi, dragii mei, reţineţi, astăzi, 9 mai 2019, Europa a venit la noi, în România, astăzi, România a dovedit că este o ţară profund europeană, astăzi, România, prin voi, a dovedit că este o ţară primitoare, astăzi, România a primit Europa la ea acasă”, a afirmat Iohannis, joi seara, pe scena amenajată în Piaţa Mare din Sibiu.

Summitul European de la Sibiu a fost transmis în exclusivitate de Televiziunea Română, partenerul oficial al evenimentului. Pregătirile au început acum un an, iar transmisiunea evenimentului istoric a fost asigurată de o echipă de top formată din zeci de tehnicieni și specialiști în televiziune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă