Aproape 30 de focare de coronavirus active în Spania. Autoritățile dau asiguri că situația este sub control. Europa îşi redeschide miercuri frontierele pentru ţările din afara Uniunii

30 iunie 2020, 10:46

„În ultima săptămână, zilnic s-au înregistrat în jur de 200 de noi cazuri. În acest moment, în Spania sunt 28 de focare active răspândite în jumătate din țară”, a precizat, din Valencia, Oana Dobrescu pentru Ediție specială.

Cele mai multe cazuri sunt în Andaluzia, unde s-au relaxat cel mai devreme restricțiile. Un centru de refugiați a fost plasat în carantină după ce s-au înregistrat peste 100 de îmbolnăviri.

Totuși, autoritățile spun că situația este sub control, că este vorba despre focare izolate și nu despre o răspândire intra-comunitară.

De mâine, în Spania se intră într-o nouă etapă de relaxare. Se vor redeschide piscine, centre sportive, parcuri de distracție și obiective turistice.

După negocieri intense, statele Uniunii Europene au finalizat luni seară lista cu țările considerate ‘sigure’ și care își vor redeschide frontierele de la 1 iulie.

De pe această listă fac parte 15 state, printre care China, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Serbia și Muntenegru.

Au fost excluse Statele Unite, Rusia și Brazilia, unde epidemia pare a fi scăpată de sub control.

Lista se va actualiza o dată la două săptămâni, în funcție de evoluția epidemiei în anumite state.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite