Aproape 70 de jurnaliști îl însoțesc pe Papa Francisc în vizita din România

1 iunie 2019, 18:44

 

La ora 7 dimineața, jurnaliștii coborau deja din avion, pe aeroportul din Târgu Mureș. Dar adunarea ziariștilor s-a dat în zori, la București, la ora 5 fără un sfert dimineața.

Inițial, avionul ar fi trebuit să îi transporte pe ziariști la Bacău, dar vremea nu a permis asta, așa că delegația a ajuns pe aeroportul din Târgu Mureș.

De la Târgu Mureș până la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc, drumul a fost parcurs cu mașina. Din cauza ploii, până sus, pe munte, abia au urcat microbuzele.

Atat la Șumuleu cât și la Iași, ploaia a îngreunat munca ziariștilor care au relatat pas cu pas vizita Papei și în cea de-a doua zi în România.

Mai norocoși, colegii din presa scrisă sau online s-au putut adăposti în corturi ca să-și transmită materialele. Televiziunile au stat ore în șir afară. Și cum întregul program e calculat după un ceas elvețian, nimeni nu a sta locului o secundă.

Programul Papei Francisc a fost diferit de cel al jurnaliștilor doar pe o porțiune de drum: de la Șumuleu Ciuc la Târgu Mureș, când a fost transportat cu elicopterul, în rest, traseul a concis cu cel al delegației.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite