Aproape 90% din membrii lotului echipei de baschet Athletic Constanța, testați pozitiv pentru Covid

Echipa de baschet Athletic Constanța
Echipa de baschet Athletic Constanța
9 decembrie 2020, 12:04

Federația Română de Baschet a anunțat, miercuri, că „din cauza numeroaselor rezultate pozitive în cadrul echipei, la testarea RT-PCR împotriva Covid-19, Athletic Constanța nu va evolua la primul turneu din cadrul LNBM”. Conform Federației, meciurile echipei dobrogene vor fi reprogramate pentru o dată ulterioară, în funcție de datele libere din calendarul ligii naționale.

Potrivit unui comunicat al clubului BC Athletic Neptun Constanța, echipa a făcut testarea obligatorie pentru Covid-19 înaintea turneuului, conform regulamentului Federației Române de Baschet.

Lotul s-a aflat în izolare timp de 14 zile după ce o parte a echipei a prezentat simptome ușoare și medii în luna noiembrie, iar în urma testării s-au confirmat cazuri pozitive, întreaga echipă intrând astfel în carantină sub supraveghere medicală timp de două săptămâni, până pe 3 decembrie.

„Azi în cadrul celei de-a doua testări a echipei din ultima perioadă, am primit rezultat pozitiv pentru aproape 90% dintre membrii lotului. Din respect pentru sănătatea celor din jurul nostru și din respect pentru competiție, BC Athletic Neptun Constanța nu va putea face deplasarea la turneul programat a se desfășura la Cluj în perioada 10-13 decembrie în debutul Ligii Naționale de Baschet”, au transmis reprezentanții clubului.

Aceștia au precizat că echipa se va pregăti pentru următorul turneu și speră „ca rezultatele medicale viitoare să fie conforme cu cerințele care trebuie îndeplinite în cadrul competiției din Liga Națională de Baschet Masculin”.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă