Aproape de pragul de 20 de mii de infectări pe zi. Focare de Covid-19 în spitale, școli și instituții

21 ianuarie 2022, 19:23

La Galați, patru secții de la Spitalul de Urgență și de la cel de Boli Infecțioase au fost închise. 17 medici și asistenți, dar și 23 de pacienți au făcut Covid.

Și în instituții sunt focare de coronavirus.

La Ploiești, 19 angajați de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate au teste pozitive. Asta înseamnă că oamenii au mai mult de așteptat la ghișee.

În acest val 5, tot mai multe școli își trimit elevii acasă din cauza numărului mare de infectări.

În Capitală, prima instituție de învățământ care își mută activitatea în online este Colegiul Caragiale. 11 cadre didactice și 41 de elevi s-au îmbolnăvit.

Peste 19.500 de persoane au aflat că au Covid în ultimele 24 de ore. Este a doua zi la rând când se depășește pragul de 19 mii de infectări, care nu a mai fost atins până acum în niciunul dintre valurile anterioare ale pandemiei.

Iar specialiștii INSP au revizuit cel mai negru scenariu: la jumătatea lunii viitoare s-ar putea înregistra chiar și 76 de mii de cazuri pe zi. Dintre acestea, mai mult de jumătate ar putea avea nevoie de internare. Iar 2400 chiar de terapie intensivă.

Pentru ca spitalele să nu fie sufocate, autoritățile speră ca oamenii să facă investigații din timp și să primească tratament cât mai rapid în centrele de evaluare din toată țara.

173 dintre cele 230 de centre au fost deja deschise. Lista completă poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății.

În astfel de centre vor fi primiți doar cei care au teste pozitive făcute la medici de familie, laboratoare sau farmacii. În funcție de simptome și factori de risc, vor primi și tratament, inclusiv cu antivirale.

În peste 90% dintre localitățile din țară sunt înregistrare cazuri de coronavirus. Iar trei sferturi dintre probele analizate sunt cu varianta Omicron, care se răspândește de cinci ori mai repede decât Delta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite