Arabia Saudită a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech

Coronavirus: Arabia Saudită a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech
Coronavirus: Arabia Saudită a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech
10 decembrie 2020, 16:23

Autoritatea Saudită pentru Alimente şi Medicamente a emis această aprobare în urma unei solicitări a grupului Pfizer, deschizând astfel calea pentru ca agenţiile sanitare din această ţară să importe şi să folosească vaccinul, a precizat agenţia naţională de presă SPA.

Aprobarea emisă pentru înregistrarea şi utilizarea vaccinului s-a bazat pe datele de siguranţă şi de eficienţă furnizate de grupul Pfizer, relatează aceeaşi agenţie de presă din Arabia Saudită.

Deocamdată, nu au fost comunicate datele calendaristice referitoare la sosirea vaccinului Pfizer şi la debutul campaniei de vaccinare în această ţară.

Autorităţile sanitare saudite au declarat luna trecută că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi disponibile în regim de gratuitate pentru toţi cetăţenii şi rezidenţii străini din Arabia Saudită.

La începutul acestei luni, Bahrain, un alt stat din regiunea Golfului Persic, a anunţat că a aprobat utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului Pfizer-BioNTech.

În urma acelei autorizaţii, Bahrain a devenit a doua ţară din lume care a aprobat utilizarea în regim de urgenţă a acestui vaccin, după Marea Britanie. Miercuri, Canada a aprobat la rândul ei vaccinul Pfizer-BioNTech.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă