Țările Europei se confruntă cu o creștere a numărului de infectări. Specialiștii vorbesc deja de al doilea val și spun că situația se poate agrava oricând

30 august 2020, 21:02

Evoluția îmbolnăvirilor îi face pe specialiști să vorbească deja despre al doilea val. Și să insiste că mai mult ca oricând, trebuie făcute eforturi pentru a preveni un adevărat dezastru.

Problema este dacă acest al doilea val vine cu statistici mai grave decât cele din primăvară. Așa se întâmplă în țări din sud-estul Europei: Albania, Muntenegru, Bulgaria și România au avut cele mai multe cazuri în august. Serbia este o excepție, cu cifre similare celor de la mijlocul lui aprilie.

Croația, Grecia și Malta cunosc și ele în ultimele săptămâni o creștere puternică a numărului de infectări, mai mare decât în primul val. Temuta revenire în forță se manifestă în mod clar în Polonia, Olanda, Spania și mai ales Franța, unde au devenit frecvente raportări zilnice de peste 5.000 de cazuri noi.

În schimb, Italia, Marea Britanie și Belgia, acele mai afectate țări din Europa, deși înregistrează din nou multe cazuri după o perioadă de relativă acalmie, au statistici care nici nu se compară cu ce se întâmpla în martie și aprilie.

Deocamdată, nu există explicații pentru asemenea evoluții neuniforme, nici răspuns la întrebarea „cât va mai dura”, ci doar un avertisment lansat de specialiști: situația poate oricând să se agraveze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite