Țările Grupului de la Vișegrad sunt gata să aloce ajutor militar suplimentar Ucrainei

28 septembrie 2022, 09:21

Cele patru tari din Grupul de la Visegrad au fost de acord sa coopereze pentru a contribui la repararea echipamentului militar ucrainean dar si pentru ingrijirea soldatilor ucraineni raniti pe front.

Ungaria, care a refuzat sa permita transportul pe teritoriul sau a armamentului occidental spre Ucraina, s-a declarat impotriva agresiunii Kremlinului.

Kristof SZalay Bomrovniczky, ministrul Apărării din Ungaria: Trei ţări din V4 (grupul Vişegrad) au frontiere comune cu Ucraina şi, prin urmare, poziţia noastră nu se schimbă. Vom acorda ajutor umanitar. Îi ajutăm pe prietenii ucraineni. Aproape un milion de oameni au venit din Ucraina, în Ungaria. Aşa cum am declarat deja, sunt împotriva agresiunii Rusiei şi consider importantă apărarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

La rândul său, ministrul slovac al apărării a precizat că grupul de la Vișegrad va apăra flancul estic al NATO dar și Uniunea Europeană.

Jaroslav Nad, ministrul Apărării din Slovacia: Obiectivul nostru este să urmărim căi prin careîi putem ajuta pe cetăţenii noştri. În cazul nostru, miniştrii Apărării, acestea sunt căi de a ne proteja patriile, zona NATO şi UE prin protejarea părţilor lor estice. Vrem să facem acest lucru foarte intens şi cu succes. Aceasta este o misiune fundamentală pentru miniştrii apărării.

Oficialii din Cehia, Polonia și Slovacia au dat asigurări că sunt gata să aloce ajutor militar suplimentar Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă