Armata americană a început vaccinarea anti-Covid în cea mai mare bază din Pacific

1 ianuarie 2021, 18:44

Departamentul American al Apărării are un program pilot de vaccinare în care au fost incluse 16 locații din SUA, dar și din Europa și Asia. Cadrele medicale din armată au început să fie imunizate și în România.

Vaccinarea în baza aeriană Kadena din insula japoneză Okinawa este pe bază de voluntariat. În prima fază vor fi imunizate doar cadrele medicale și militarii care lucrează în serviciile de urgență.

În baza din Okinawa sunt în jur de 18.000 de militari și civili americani și 4.000 de angajați japonezi. Chiar dacă vaccinarea a început, cei de acolo sunt în continuare obligați să poarte măști și să păstreze distanța.

Și în România la acest moment au început să fie vaccinate cadrele medicale din armată. Potrivit colonelului Valeriu Gheorghiță, ceilalți militari vor fi imunizați în etapa a doua, etapa pe care autoritățile ar vrea să o înceapă pe 15 ianuarie. Există însă și excepții.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „În funcţie de cerinţele care se vor impune în teatrele de operaţii, militarii care urmează să execute misiuni este posibil să fie nevoie de vaccinarea lor înainte de a merge în misiune.”

În prima fază a campaniei, au fost deschise puncte de vaccinare în spitalele militare, însă în viitor vor mai fi organizate și în alte unități.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă