Armata britanică sprijină spitalele covid din Regat, după ce multe cadre medicale s-au infectat cu SARS-CoV-2

7 ianuarie 2022, 20:22

Primele cadre medicale militare au intrat în pâine de azi dimineață. În total, sunt 40 de medici și 160 de membri ai personalului auxiliar care vor acoperi lipsa celor care sunt fie bolnavi, fie în izolare.

Este un moment extrem de dificil pentru sistemul național de sănătate din Marea Britanie, în condițiile în care sunt raportate zilnic aproximativ 150 de mii de cazuri noi.

Sajid Javid, ministrul britanic al sănătăţii: Creşte numărul persoanelor spitalizate, în special la persoanele mai în vârstă şi suntem foarte îngrijoraţi. Cred că trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că sistemul naţional de sănătate va fi greu încercat în următoarele săptămâni.

Militarii sunt deja implicați și în campania de vaccinare, dar acum numărul din ce în ce mai mare de bolnavi dă peste cap funcționarea normală a asistenței medicale din Marea Britanie.

Sajid Javid, ministrul britanic al sănătăţii: Vă reamintesc faptul că fiecare dintre noi are un rol în combaterea pandemiei. Dacă nu aţi făcut-o până acum, vă rog să vă vaccinaţi cu a treia doză!

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări din Europa. Deși înregistrează atâtea contaminări pe zi, totuși, la reanimare ajung mult mai puține persoane, aproape 900, arată ultimele date. Este și motivul pentru care guvernul lui Boris Johnson nu a hotărât, deocamdată, să înăsprească restricțiile sanitare anticovid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă