Prognoza meteo pentru săptămâna 3-9 decembrie. Temperaturi negative în aproape toată ţara
Duminica, 2 Decembrie 2012 16:27

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat care va fi evoluţia vremii în următoarea perioadă. Începând de marţi, 4 decembrie, se vor înregistra temperaturi negative în aproape toată ţara, cu excepţia Munteniei, Dobrogei şi a Olteniei.

ACTUALIZARE 21.00: Apar precicipaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare, transmite Telejurnalul. Mâine singura regiune în care se va face simţită prezenţa Soarelui va fi Oltenia, dar pentru scurtă perioadă de timp.

BANAT
Temperaturile vor scădea uşor şi treptat în următoarea perioadă, ajungând în medie până în jur de 4 grade, în intervalul 5 - 9 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine pozitive până în jurul datei de 4 decembrie, după care vor scădea la valori medii, uşor sub pragul de 0 grade.
Până la sfârşitul intervalului vor fi ploi în general slabe cantitativ, cu menţiunea că în perioada 5 – 9 decembrie vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

CRIŞANA
De la sfârşitul lunii noiembrie, vreme va intra într-un proces de răcire treptată. Temperaturile diurne vor scădea, în medie, până la 2...4 grade, în intervalul 5 - 9 decembrie. Minimele termice vor fi pozitive până în jurul datei de 4 decembrie, după care vor scădea şi sub pragul de îngheţ.
Va ploua în general slab cantitativ în aproape toată această perioadă, dar în perioada 5 – 9 decembrie vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

TRANSILVANIA
Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge în ultimele zile ale intervalului, în medie, la valori în jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative până la valori în jur de –4 grade spre sfârşitul intervalului.
În intervalul 4 – 9 decembrie vor fi posibile precipitaţii mixte.

MARAMUREŞ
Temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive până în data de 4 decembrie, după care vor scădea la valori medii de –3 grade.
În acest interval vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în intervalul 4 – 9 decembrie.

MOLDOVA
Începând cu 1 decembrie, temperaturile maxime vor scădea treptat până la valori în medie de 2 grade, în intervalul 6 – 9 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade şi chiar uşor pozitive la sfârşitul lunii noiembrie, urmând ca după data de 6 decembrie sa scadă, în medie, până la -2 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi redusă în ultimele 2 zile ale lunii noiembrie, dar începând din 2 decembrie se aşteaptă precipitaţii slabe, posibil şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în perioada 6 - 9 decembrie.

DOBROGEA
Din 1 decembrie vremea se va răci uşor şi treptat, astfel că maximele termice se vor situa în jur de 6 grade, în intervalul 6 – 9 decembrie.
Va ploua slab în intervalul 2 – 9 decembrie.

MUNTENIA

Temperaturile minime vor fi pozitive în special până în data de 4 decembrie, între 4 şi 7 grade, după care vor scădea uşor sub 0 grade.
Începând din 2 decembrie va ploua temporar. Şansele de lapoviţă vor fi extrem de reduse în ultimele zile ale intervalului.

OLTENIA
Temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat, până la valori medii de 4 grade, în perioada 6 - 9 decembrie. După 4 decembrie temperatura va începe să aibă valori negative.
Şansele de lapoviţă vor fi extrem de reduse în ultimele zile ale intervalului.

LA MUNTE
Începând cu data de 1 decembrie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî până în jur de - 2 grade în perioada de 5 – 9 decembrie. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, dar începând din 4 decembrie se vor situa între -8 şi -6 grade.
De la sfârşitul lunii noiembrie şi până pe 9 decembrie vor fi precipitațiile în general slabe cantitativ, la început sub formă de ploaie, apoi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.