Asistentă din Târgu Mureș, celebră la New York pentru gestul ei de a dona sânge. Camelia Săbădean a salvat peste 350 de vieți
17 Aprilie 2021, 23:15 (actualizat 17 Aprilie 2021, 23:56)
(actualizat 17 Aprilie 2021, 23:56) | Știrile TVR

A salvat peste 350 de vieți donând sânge de mai mult de 120 de ori. Este recordul unei asistente de laborator din Târgu Mureş care a ajuns cunoscută pentru gesturile sale chiar şi la New York. Nu are de gând să se oprească aici şi îi îndeamnă pe oameni să doneze sânge, mai ales că este o criză în acest moment.

Pe Camelia Săbădean am întâlnit-o la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Mureș. E modestă, mereu cu zâmbetul pe buze și cu emoțiile unui om obișnuit. Însă ceea ce face nu e deloc obișnuit.

A donat sânge pentru prima dată la 18 ani, iar acum a ajuns la un record greu de egalat. A dat peste 50 de litri de sânge oamenilor aflați în suferință. Și îi indeamnă și pe alții să doneze.

Camelia e considerată o eroină nu doar aici, acasă, ci și în Statele Unite. Dovadă stau panourile publicitare din New York care îi demonstrează dăruirea. Sfaturile Cameliei i-au făcut pe mulți să își dorească să se implice în campania de donare de sânge.

Autoritățile din Târgu Mureș vor ca ea să devină amasadorul campaniei de donare de sânge din oraș.

Camelia Săbădean e asistentă medicală și lucrează de mai bine de 20 de ani la Centrul de Transfuzie Sanguină din Tg Mureș.