ASPA, implicată într-un nou scandal: achiziția de hrană pentru câinii fără stăpân din adăposturi

2 februarie 2023, 20:53

La aproape două săptămâni de când Ana Oroș a fost ucisă de o haită de câini fără stăpân, atât câmpurile de la marginea Capitalei cât și cele care țin de județul Ilfov sunt în continuare pline de maidanezi. Asta, deși ASPA a comunicat în repetate rânduri că a capturat mulți dintre ei.

Acum, Autoritatea este implicată într-un nou scandal. Potrivit publicației newsweek.ro,  Cătălina Trănescu a fost angajată cu carte de muncă între anii 2019-2020 la o societate privată care a vândut ASPA hrană pentru câini la prețuri supraevaluate.

Stelian Negrea, senior editor, newsweek.ro: Și-a dublat cifra de afaceri în 2021, față de anul anterior și profitul a crescut cu 1.700%, adică e foarte profitabil să vinzi hrană pentru câinii fără stăpân din adăposturile ASPA. Asociata de acum a SRL-ului respectiv recunoaște că a fost angajată doamna Tranescu în firma respectivă și spune domnia sa că nu ar fi fost ajutată de doamna Trănescu.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: Deși i-am cerut un punct de vedere, directoarea adjunctă ASPA, Cătălina Trănescu, s-a limitat în a ne transmite doar că nu comentează un material mincinos și fără probe.

Stelian Negrea, senior editor, newsweek.ro: Domnia sa poate să se apere în orice fel dorește, dar a fost sau nu a fost angajată la SRL-ul respectiv? A câștigat sau nu contracte consistente SRL-ul respectiv cu ASPA unde domnia sa a ajuns ulterior director?

Conform unui denunț depus la DNA în vara lui 2022 chiar de către Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, privind activitatea ASPA, Alpra Contractor SRL a încheiat în octombrie 2021, prin negociere fără publicare a unui anunț prealabil, un acord cadru de furnizare de hrană pentru câinii cazați în adăposturile ASPA.

Deși am cerut un punct de vedere Primăriei Generale, până la ora difuzării reportajului la Telejurnal nu am primit niciun rapsuns.

Dragoș Dincă, prof. univ., Administraţie Publică, SNSPA: Chestiuni legate de buget, achiziții publice, personal sunt lucruri pe care publicul larg trebuie să le cunoască. În momentul în care nu oferi din proprie inițiativă sau la cerere o informație, atunci generezi o suspiciune.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a mai admis recent că, deşi ASPA are un buget anual de 17 milioane de lei şi 100 de angajaţi, doar 14 dintre aceştia se ocupă de prinderea maidanezilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite