Atac cibernetic pe scară largă în România. Atenție la mesajele care fac referire la medicul dentist și sunt scrise cu greșeli!

26 aprilie 2022, 13:06

Avertisment al poliţiștilor. Infractorii cibernetici au găsit o nouă metodă de atac asupra utilizatorilor de telefoane inteligente. Armele lor sunt SMS-uri și link-uri maliţioase, care le asigură acces la datele personale. Cum se desfăşoară atacul şi cum ne putem feri de aceşti infractori.

Noul mesaj face referire la medicul dentist și este scris cu greșeli. Nu se știe de unde sunt trimise aceste mesaje și e aproape imposibil de depistat. Sunt trimise cu scopul de a obține date personale sau financiare ale posibilelor victime.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, a scris Poliţia Română pe Facebook.

Ar putea fi vorba despre un atac cibernetic la scară largă.

Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă