Atac rus cu drone de fabricaţie iraniană în vestul Ucrainei, soldat cu doi morţi şi trei răniţi

Drona rusească Lancet
Drona rusească Lancet
27 februarie 2023, 11:38

Una dintre persoanele decedate era un membru al echipelor de salvare ucis în timpul serviciului, a precizat primarul oraşului Hmelniţki, Oleksandr Simcişîn pe Telegram, informând cu privire la „imobile avariate” de aceste atacuri, transmite Agerpres.

La scurt timp, guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghi Gamalii, a anunţat că un al doilea salvator a murit din cauza rănilor la spital.

Gamalii a informat totodată că au avut loc trei bombardamente în timpul nopţii asupra oraşului eponim, centru regional situat la circa 350 de kilometri sud-vest de Kiev şi care avea 275.000 de locuitori înainte de invazia rusă lansată acum un an.

În total, Rusia a lansat împotriva Ucrainei „14 drone de luptă” Shahed de fabricaţie iraniană, au anunţat forţele aeriene ucrainene, potrivit cărora 11 dintre aceste drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Nouă drone au fost doborâte în jurul Kievului, a precizat administraţia militară a capitalei. Incidentul nu s-a soldat nici cu victime, nici cu distrugeri, potrivit aceleiaşi surse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite