Atacul armat de la Paris a generat tensiuni. Forțele de ordine, nevoite să intervină

23 decembrie 2022, 18:37

Focuri de armă la Paris, în apropierea unui centru cultural kurd. Trei oameni au murit și mai mulți au fost răniți.

ACTUALIZARE După atac, kurzii au început să protesteze față de indiferenta autorităților franceze la nevoile de securitate ale comunității.

Protestele violente au avut loc în apropierea locului unde, în jurul prânzului, un bărbat cu antecedente penale, abia eliberat din arest, a deschis focul, ucigând trei persoane și rănind mai multe.

Atacatorul a fost prins imediat, dar kurzii s-au înfuriat și au ieșit în stradă ca să le reproșeze autorităților franceze că nu fac nimic pentru siguranța lor.

Ministrul francez de Interne, sosit la fața locului, a promis că lucrurile se vor schimba.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne: „Am cerut poliţiei din Paris şi de pe întreg teritoriul ţării să protejeze locurile unde se reunesc membri ai comunităţii kurde, dar şi locaţiile misiunilor diplomatice turce. Sunt locuri care vor fi păzite de poliţie. Vrem să evităm orice eveniment neplăcut în această perioadă a anului.”

Reprezentanții comunității kurde spun că au fost avertizați în ultimele zile că vor fi ținta unor atacuri. Mulțimea furioasă din Paris a strigat lozinci împotriva președintelui turc Erdogan.

ACTUALIZARE Tensiunea a crescut în perimetrul unde a avut loc atacul de la orele prânzului imediat ce ministrul de Interne a făcut câteva declarații în legătură că atacul armat de astăzi, a transmis corespondenta TVR la Paris, Mihaela Antoche, pentru Ora de știri.

A avut loc o ciocnire violentă a reprezentanților comunității kurde cu forțele de ordine. S-au aruncat proiectile înspre polițiști, s-a dat foc la cartoane, s-au spart mașini, mobilierul urban este distrus.

Forțele de ordine au fost nevoite să răspundă cu gaze lacrimogene.

În ancheta atacului nu se pomenește deocamdată despre pista teroristă. Parchetul antiterorist de la Paris nu a transmis nicio declarație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite