Atacul terorist de la Viena: 4 morți, 22 de răniți. Poliția a arestat 14 persoane

3 noiembrie 2020, 08:20

ACTUALIZARE Ultimul bilanț al atacului: patru oameni au fost uciși și 22 răniți

Ministrul de interne al Austriei, Karl Nehammer, a declarat marţi că poliţia austriacă a efectuat 14 arestări în legătură cu atacurile teroriste din Viena de luni seară, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Nehammer a insistat că înregistrările video făcute cu telefonul mobil de cetăţeni nu indică faptul că ar fi fost mai mult de un atacator.

Ministrul austriac a precizat că bilanţul atacului de luni seară se ridică la patru morţi, plus atacatorul, şi 22 de răniţi, şi că poliţia a efectuat raiduri în 18 locuinţe.

Nehammer a menţionat că poliţistul care a fost rănit grav în timpul atacului se află în stare stabilă. Anterior, postul austriac ORF, citat de Reuters, relatase că forţele de ordine au arestat un bărbat în Linz, oraş în nord-vestul Austriei. Un bărbat, descris drept islamist, a fost scos încătuşat dintr-o casă de către poliţişti puternic înarmaţi, a transmis ORF, care a adăugat că nu este deocamdată clar dacă individul avea vreo legătură cu atacul de luni din Capitala Austriei.

Un presupus simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic a împuşcat mortal patru persoane luni seară la Viena. Potrivit lui Nehammer, atacatorul – un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă – a păcălit programul de combatere a radicalizării.

Individul, identificat drept Kujtim Fejzulai, avea cetăţenie austriacă şi nord-macedoneană.

ACTUALIZARE Ultimul bilanț al atacului: patru oameni au fost ucişi şi 17 răniţi

ACTUALIZARE Ministrul austriac de interne a anunțat, marți dimineață, că în urma atacului și-au pierdut viața trei persoane.

Printre persoanele rănite este și un polițist în vârstă de 28 de ani, care se află în stare gravă.

A fost un atentat bine pus la punct, coordonat, în șase locuri diferite. Doi oameni au murit, unul pe loc și o femeie la spital, câteva ore mai târziu. Cel puțin 15 persoane sunt spitalizate în urma atacului.

Un atentator a fost ucis de politie, dar celălalt sau ceilalți, fiindcă nu se știe sigur câți au fost, sunt de negăsit.

De câteva ore, politia, trupele speciale și armata îi caută în toată Austria.

Poliția vieneză le-a cerut locuitorilor orașului să rămână în case, deoarece o operațiune de amploare este în desfășurare.

Cehia, țara vecină, a instituit controale la frontieră, ca nu cumva atentatorii să încerce să treacă granița. Principalii candidați la președinţia americană, Donald Trump și Joe Biden, au condamnat atacurile teroriste de la Viena.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite