Atenție, se deschid ușile! Cum va arăta transportul în starea de alertă

14 mai 2020, 18:11

Autobuzele, tramvaiele, troleele și chiar taxiurile au circulat mai mult goale în ultimele două luni. În aproape toate orașele, autoritățile au fost nevoite să tragă pe dreapta mare parte din mijloacele de transport în comun cauza lipsei călătorilor. Și comenzile pentru taxi sau cele făcute prin aplicațiile de transport alternativ au scăzut și cu peste 60 la sută. Odată cu relaxarea măsurilor, ne putem aștepta însă la o creștere a numărului călătorilor. Călătoria nu va fi însă fară restricții.

Reguli clare au fost stabilite și dacă alegeți să folosiți mijloacele de transpot în comun. Autobuzele sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi și trebuie să știți că puteți aștepta mai mult în stații dacă numărul călătorilor este mare.

În autobuze trebui să vă urcați doar dacă este loc pe scaune și maximum un rând de pasageri în picioare, pe culoar. La metrou, trebuie să ne obișnuim cu prezența polițiștilor. Ei vor avea grijă ca în perioada aglomerată să fie respectate normele de distanțare socială. Și aici, masca este obligatorie, iar distanța dintre călători trebuie să fie întotdeauna de un metru. Indiferent însă dacă alegeți transportul în comun de suprafață, subteran sau taxiul, imediat cum ați ajuns acasă nu uitați să vă spălați pe mâini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite