Atenție ce e-mailuri deschideți! România este sub un atac masiv al piraților internetului

Val de e-mail-uri de șantaj
Val de e-mail-uri de șantaj
30 iulie 2021, 18:50

În e-mail-urile trimise, atacatorii se folosesc de pretextul unor breșe de securitate care ar fi expus conturile, parolele și le-ar fi compromis sistemul. Deci le-ar fi permis hackerilor să spioneze întreaga activitate online a celui șantajat, inclusiv accesul la înregistrări video și fotografii.

Astfel de atacuri s-au înmulțit în ultima perioadă.

Rapoarte oficiale arată că pirații internetului încearcă să pună stăpânire pe date în principal cu ajutorul e-mail-urilor înșelătoare.

Un singur click poate aduce un adevărat coșmar pentru cei care nu sunt atenți.

Recent, peste 400 de mii de români au primit astfel de mesaje nesolicitate pe e-mail.

Astfel de atacuri ne pot compromite fișierele sensibile și pot chiar să ne lase fără banii din cont. Și asta pentru că pirații internetului speculează fiecare vulnerabilitate. Fie a calculatoarelor sau telefoanelor pe care le folosim, fie pur și simplu a utilizatorilor care nu se gândesc să se pună la adăpost.

Autoritățile spun că încearcă să îi facă pe oameni mai atenți la astfel de pericole prin campanii de informare. Și îi îndeamnă să fie atenți la detalii.

Dacă mesajul pe care îl primesc este, de exemplu, plin de greșeli gramaticale, trebuie să își pună un mare semn de întrebare.

Cele mai mari volume de e-mail-uri de tip atac au fost trimise către România, Italia și Olanda. De la adrese IP din Europa, Africa și America.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite