Atenție la contractele de furnizare a energiei electrice! De la 1 iulie s-ar putea să aveți facturi mai mari

15 iunie 2021, 18:54

Virgil Popescu, ministrul Energiei: De la 1 iulie dispare discountul din factura pe care românii o primesc, acel discount ca diferență între prețul serviciului universal și prețul concurențial. Îi sfătuiesc pe români ca, până la 1 iulie, să aleagă un furnizor din piața concurențială.

Statul nu mai intervine în reglementarea preţului energiei de la începutul acestui an.

La curentul electric pot fi creşteri şi cu 7,5%, însă mulţi români ezită să îşi schimbe furnizorul.

Remus Stefurean, director al INSCOP Research şi coordonator al think tankului Strategic Thinking Group: În ceea ce privește furnizorul de electricitate vedem o pondere ceva mai mare, 40% dintre români iau în considerare posibilitatea de a-și schimba furnizorul de electricitate. Populația cu studii superioare ia în considerare schimbarea furnizorului în procent ceva mai mare, de asemenea populația din București, regiunea Vest.

Dacă locuiți în Muntenia, cea mai bună variantă e să rămâneți la vechiul contract, fiindcă prețul e mai mic. Pentru oamenii din vestul țării e mai convenabil să aleagă un contract concurențial. În Oltenia, prețul pentru serviciul universal va crește cu 0,15 bani.

Ministrul Energiei spune că Autoritatea de reglementare în domeniu ar trebui să facă o mai bună campanie de informare, mai ales la sate, unde mulți oameni nu înțeleg de ce pot schimba furnizorul de energie.

Un contract mai bun poate fi ales și după 1 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite