Atenție la dezinfectarea interiorului mașinii în această perioadă! Sfaturi pentru o curățare corectă

Feriți-vă mașina de coronavirus
Feriți-vă mașina de coronavirus
11 aprilie 2020, 12:48

Curățarea mașinii vă va scoate din ritmul izolării și vă va oferi ocazia de a face exercițiu fizic în timp ce vă luptați cu distrugerea dusmanilor microscopici.

Protejați-vă  mâinile cu mănuși atât împotriva virușilor cât și a substanțelor folosite !

Aerisiți mașina !

Atunci când o curățați, deschideți larg uşile și geamurile ca să primeniți aerul închis. În plus, vă va ajuta și pe dumneavoastră să nu inhalaţi  vaporii toxici ai produselor de curățare.

Este bine să aerisiți mașina de fiecare dată când o folosiți nu doar în momentul în care o curățați.

Alegeți produsele potrivite !

Ar fi optim să utilizați dezinfectant pe care este specificat faptul că distruge virușii și bacteriile. Dacă nu aveți unul la îndemână, folosiți o soluție cu cel puțin 70% alcool. Atenție însă la instrucțiunile din cartea mașinii! Unele suprafețe , cum ar fi tapițeria din piele ar putea fi distruse dacă nu folosiți substanțele potrivite !!!

Dacă nu mai aveți la îndemână instrucțiunile, faceți un test pe o porțiune mică, aflată într-o zona mai puțin vizibilă, ca să vedeți cum reacționează materialul în contact cu substanța dezinfectantă.

Folosiți mai multe lavete (pentru fiecare zonă câte una), mai ales dacă aveți scaune de copii sau transportați animăluțe de companie, pentru a nu transfera microbii dintr-o parte în alta.

Alegeți o lavetă moale, pentru a curaţa mașina fără a o zgâria. Nu uitați ca după ce ați terminat, să spălați și să dezinfectati și cârpa !

Concentrați-vă pe zonele cel mai des utilizate !

Mânerele ușilor, atât interioare cât și exterioare, închizătoarea portbagajului, centurile de siguranță, volanul, schimbătorul de viteze, frâna de mână, manetele pentru ștergătoare sau lumini și chiar torpedoul strâng mai mulți microbi decât preșurile pe care țineți picioarele.

O atenție deosebită pentru portbagaj !

Portbagajul poate deveni repede focar de infecție cu coronavirus. Chiar dacă l-ați dezinfectat și curățat ca la carte, în momentul în care îl umpleți cu bax-uri cu apă sau sacoșele cu cumpărături de la supermarket va prelua toți virușii și microbii aflați pe ambalaje.

O soluție ar fi să introduceți cumpărăturile în saci, ca să nu intre în contact cu interiorul portbagajului sau să puneți o folie de protecție pe care să o aruncați/dezinfectaţi ulterior.

Atenție la lucrurile mici!

Nu uitați să dezinfectati și cheile ! Dacă aveți monezi , păstrate pentru coșurile de la supermarket ar trebui să nu le neglijați. Pe metal coronavirusul rezistă câteva zile.

Ar fi util să păstrați în mașină un gel dezinfectant, șervețele anti-bacteriene, o pereche de mănuși de cauciuc, o mască de față  dar și o declarație necesară deplasării.

După ce ați terminat cu mașina, spălați-vă pe mâini cu săpun !

Autor: Monica Nicolescu

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite