Atenție la sursele de unde vă informați! Sunt deschise 30 de dosare penale pentru comunicarea de informații false privind coronavirusul

12 martie 2020, 20:22

Unul dintre mesajele alarmiste arată că Bucureștiul și județul Ilfov ar urma să devină spații închise din cauza noului coronavirus. Autoritățile au dezmințit vehement că ar avea în vedere un astfel de scenariu în acest moment. Totul a pornit de la un mesaj postat pe o rețea de socializare, care s-a răspândit cu repeziciune. Persoana care a lansat informația este căutată acum de polițiști, care au deschis dosar penal pentru comunicarea de informații false.

Un alt dosar penal pentru dezinformare a fost deschis după ce o persoană a postat un mesaj în numele directorului de la spitalul Dimitrie Gerota al Ministerului de Interne. În prezent autorul postării este căutat de oamenii legii.

Și alți români sunt anchetați după ce au ascuns adevărul în legătură cu țările din care s-a întors, în speranța că vor scapă de izolare sau carantină.

Unul dintre dosare a fost deschis pe numele bărbatului de 60 de ani infectat cu Covid- 19.

În aceste cazuri, pedeapsa cu închisoarea este cuprinsă între 6 luni și 2 ani.

Și inspectorii de la Sănătate Publică au amendat persoane care au ascuns că au ajuns în țară din zona roșie a infectării cu noul coronavirus. Iar amenda, pentru o singură persoană, a fost de 20.000 de lei.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite