Atracții inedite la Noaptea Albă a Muzeelor

13 iunie 2021, 15:17

Pentru prima dată, Primăria Capitalei a primit vizitatori în Noaptea Muzeelor. Iar cei interesați de istoria clădirii au avut de așteptat la rând ca să intre.

Vizitatorii au stat la coadă și la Arcul de Triumf, pentru a admira gratis Capitala de la înălțime. Monumentul a fost deschis până la miezul nopții.

Și Opera comică a atras vizitatori de toate vârstele. Cei mai încântați au fost copiii.

În Hunedoara, mii de oameni și au petrecut noaptea la castelul Corvinilor. Au fost întâmpinați de sute de luminițe pregătite de cercetașii orașului, dar și de proiecții pe fațada clădirii.

Muzică, spectacole de teatru pirotehnice și un muzeu al telefoanelor au fost câteva din atracțiile Nopții Muzeelor la Timișoara.

Și la Cluj-Napoca, Noaptea Muzeelor i-a încântat deopotrivă pe cei mici și pe cei mari, cu vernisaje, tururi ghidate gratuite și ateliere inedite.

La Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, a fost vizitat de aproape 15.000 de persoane în doar 6 ore. Oamenii s-au delectat și cu un maraton culinar. S-au servit peste 1000 de porții de  papricaș de cartofi cu carne și tocană de ceapă cu mămăligă rece.

Noaptea aAbă a Muzeelor a fost organizată anul acesta și în funcție de regulile antiCOVID. Unele instituții de cultură s-au închis înainte de miezul nopții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite