Au crescut atacurile homofobe în Spania. Primul Gay Pride din Georgia, anulat după violențe

6 iulie 2021, 12:50

Poliția a anunțat că a arestat 13 persoane în acest caz pe care încă nu l-au finalizat și nu se pronunță pentru moment privind motivația acestei crime.

Și la Barcelona mii de oameni au ieșit în marș pentru Samuel la fel că în alte orașe spaniole. Spania este una dintre cele mai tolerante și deschise țări, dar și acolo se observă o creștere a actelor de violență împotriva minorităților sexuale. Potrivit celor mai recente cifre în 2019, au fost aproape 300 de atacuri împotriva celor cu altă orientare, cu 9% în creștere față de anul anterior iar poliția afirmă că în realitate sunt mult mai multe pentru că majoritatea nu sunt raportate.

În țări mai puțîn tolerante situația este și mai gravă pentru membrii acestei comunități. În Georgia ieri trebuia să aibă loc primul eveniment Pride care a fost însă anulat.

Birourile ONG-ului care organiza marșul au fost vandalizate, iar în stradă au ieșit mii de oameni pentru a-și exprimă opoziția față de aceast amanifestare. Cu steaguri naționale și cruci, și încurajați de fete bisericești, s-au rugat și apoi au bătut pe oricine le-a ieșit în cale, activiști LGBT dar și jurnaliști care relatau de la față locului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă