Au obținut de două ori în instanță demolarea unor blocuri construite ilegal, cu autorizație dată de primăria unui alt sector
06 Septembrie 2020, 21:23

O asociaţie de proprietari din Capitală a obţinut în instanţă demolarea unui bloc construit ilegal pe un spaţiu verde din sectorul 4. Culmea este că, deşi imobilul se află pe raza administrativă a sectorului 4, a primit autorizaţie de construcţie de la Primăria sectorului 5. Asociaţia a mai avut câştig de cauză într-un dosar asemănător acum 2 ani. O premieră pentru Bucureşti!

În 2016, sute de locuitori de pe Șoseaua Giurgiului din Capitală s-au trezit că un dezvoltator imobiliar a început să construiască un bloc pe un spațiu verde, la doar câțiva metri de ferestrele lor. Terenul a fost cumpărat de dezvoltator cu ani în urmă, de la niște proprietari care, la rândul lor, l-au dobândit în urma unor retrocedări.

Oamenii au reclamat și că Primăria sectorului 5 a dat în anul 2016 în mod ilegal autorizaţie de construire pentru imobil, deși terenul pe care este construit acesta se află în sectorul 4.

Pentru că au semnalat la timp neregulile, construcția a fost oprită. De curând, Curtea de Apel București a luat o decizie definitivă.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: "Conform deciziei instanței, construcția realizată pe terenul de 1.200 mp trebuie demolată, iar terenul trebuie adus la stare inițială de spațiu verde".

Proprietarul clădirii care urmează să fie demolată a refuzat să facă orice declarații, motivând că nu este în țară. Nici Primăria sectorului 5 nu a fost mai dornică să dea explicații. Deși am cerut în repetate rânduri un punct de vedere despre această situație, nu am primit niciun răspuns până acum.

În 2018, aceeași asociație de proprietari, cu ajutorul instanței, a reușit să demoleze un alt bloc de 4 etaje construit ilegal tot pe un spațiu verde și tot la doar câțiva metri de ferestrele lor. Și în acest caz, autorizația de construire a fost emisă în 2016, tot de către vechea administrație a Primăriei sectorului 5.