Au trecut 21 de ani de la cele mai sângeroase atacuri teroriste din istorie

11 septembrie 2022, 23:07

Ca în fiecare an, Pentagonul a fost cel care a dat tonul comemorărilor de 11 Septembrie.

Drapelul american a fost desfășurat pe clădire încă din zori.

La 09 și 37 de minute, ora locală, un avion de linie Boeing 757, deturnat de teroriștii Al Qaida, lovea aripa de vest a Pentagonului.

Ca mulți dintre președinții dinaintea lui, Joe Biden a ales tot Pentagonul pentru a participa la ceremoniile comemorative.

La New York s-au ținut momente de reculegere în amintirea celor ce au pierit în atacurile de la World Trade Center. Și, ca în fiecare an, de 11 Septembrie, le-au fost citite numele.

Primul a fost lovit turnul de nord al Gemenilor. 17 minute mai târziu, un alt avion de linie, luat în stăpânire de islamiștii Al Qaida, străpungea turnul de sud.

Libertatea însăşi a fost atacată în această dimineaţă de către un laş fără chip. Libertatea va fi apărată„, a declarat atunci președintele George W. Bush.

La Shanksville, în Pennsylvania, a căzut ultimul din cele 4 avioane deturnate. Echipajul era deja alertat de ce se întâmplase la New York și la Pentagon. Pasagerii s-au luptat cu teroriștii. Fără curajul lor, Al Qaida ar fi lovit probabil Casa Albă sau Capitoliul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite