Au uitat de distanțare și au plătit amenzi. Jandarmeria, Poliția și Protecția Consumatorului au făcut controale în zonele aglomerate

5 iulie 2020, 22:43

Ștrandul din Arad a fost arhiplin, iar oamenii s-au înghesuit în bazine uitând de regulile distanțării sociale.

Unii au fost nemulțumiți de faptul că la intrare li s-a cerut să completeze un formular cu datele de contact. Teama de virus pare să fi dispărut cu totul.

Lume multă și pe plaja amenajată la Ghioroc. Mulți au venit de dimineață tocmai ca să nu prindă ore de vârf când se aglomerează. Dacă sezlongurile sunt așezate regulamentar, la bălăceală totul a fost ca înainte de pandemie.

Supraaglomerație a fost și la cumpărături. Arădenii s-au înghesuit nu doar la legume și fructe, ci și în piețele de animale și chiar de vechituri.

La sfârșit de săptămână, zonele aglomerate din multe orașe au fost verificate de jandarmi, polițiști și inspectorii de la Protecția Consumatorului.

Fie că a fost vorba de piețe sau localuri, s-au aplicat amenzi și chiar s-au închis unități.

În București, 119 societăți comerciale au fost verificate și s-au dat 65 de amezi în valoare de un sfert de milion de lei.

Un club din Sectorul 3, închis în urma unui control, a fost găsit deschis pentru a doua oară.

Și în Brașov – unul dintre județele cu cele mai mari creșteri de infectari cu noul coronavirus – s-au făcut controale în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber. Amenzile aplicate se ridică la aproape o sută de mii de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite