AUR, mesaj de solidaritate pentru Sebastian Colțescu: „Rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament”

AUR mesaj de solidaritate pentru arbitrul Sebastian Colțescu
AUR mesaj de solidaritate pentru arbitrul Sebastian Colțescu
9 decembrie 2020, 16:33

“AUR a luat act cu indignare de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă. Poziția celor două instituții este cu atât mai revoltătoare cu cât Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională, ancheta în acest caz fiind în desfășurare.

AUR consideră că datoria instituțiilor statului român este să îi apere pe cetățenii români, nu să îi supună unor atacuri și unor presiuni dictate de corectitudinea politică a unor grupuri de interese. De asemenea, observăm încă o dată că mass-media a preluat rapid direcția unică de reflectare a cazului și a ignorat explicația arbitrului, care a subliniat că intenția lui nu a fost niciodată rasismul și că în mediul lor de activitate, uneori oamenii nu își pot exprima trăirile corect și pot fi înțeleși greșit”, se arată în comunicatul formațiunii.

Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel national și internațional”, a declarat copreședintele AUR George Simion.

Arbitrul de rezervă al meciului de aseară dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, românul Sebastian Colţescu, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, Pierre Webo, cu termenul de ”ăla negru’‘. Un alt român, arbitrul de centru Ovidiu Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, și l-a întrebat dacă ar fi făcut la fel dacă era o persoană de culoare albă.

Cele două echipe au părăsit terenul de fotbal astfel că partida a fost suspendată și programată pentru miercuri. Meciul va fi condus de altă brigade de arbitri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite