Bogdan Aurescu: Votul la parlamentare în străinătate se va desfăşura pe 5 şi 6 decembrie. Este posibil ca în anumite situații, secțiile de votare din străinătate să nu se înființeze

România alegeri
România alegeri
18 noiembrie 2020, 21:21

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă, la 16 noiembrie, propuneri pentru organizarea a 748 de secţii de votare în străinătate. Astăzi, AEP a emis hotărârea de aprobare a acestei propuneri. Este foarte important de subliniat că alegerile au loc în două zile, sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 decembrie, este pentru prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile. (…) Vreau să subliniez că propunerea de organizare a celor 748 de secţii de votare în străinătate este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice şi consulare a reprezentanţilor comunităţilor de cetăţeni români în afara ţării, iar în ce priveşte numărul de secţii vreau să remarc faptul că, faţă de alegerile parlamentare anterioare, din 2016, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta am propus organizarea a 331 de secţii în plus”, a declarat Bogdan Aurescu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul de Externe a precizat că în Spania vor fi organizate 140 de secții, în Italia 137, în Germania 61, iar în Franța 48 de secții de votare.

Este posibil ca în anumite situații secțiile de votare să nu se înființeze din cauza condițiilor pandemice, a atras atenția Aurescu.

„Nu vor fi organizate secții Malta, Nigeria, Venezuela și Coreea de Nord. Este posibil ca în anumite situații secțiile de votare să nu se înființeze din cauza condițiilor pandemice, așa cum e posibil să existe restricții în privința circulației și a întrunirile publice”, a afirmat ministrul de Externe, potrivit Mediafax.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite