Australian Open s-ar putea juca indoor din cauza aerului din Melbourne, afectat de incendiile de vegetație. Simona Halep se antrenează la Adelaide

9 ianuarie 2020, 08:47

Halep se antrenează la Adelaide cu acoperișul tras peste terenul principal din „Memorial Drive”, după ce Australian Open, primul Mare Slem al anului, riscă să se joace indoor din cauza calității aerului respirabil periculos alterat la Melbourne de incendiile de vegetație.

Pe 12 ianuarie, Simona va juca alături de Angelique Kerber un meci demonstrativ la „Rally for Resilience”, eveniment caritabil care strânge fonduri pentru „Australian Tennis Foundation”.

„Suntem foarte norocoși să avem trei arene cu acoperiș retractabil și opt terenuri indoor la Australian Open” – este anunțul organizatorilor care au făcut-o pe Simona să încerce să se adapteze la condiții de sală: chiar dacă turneul de la Adelaide este programat să se desfășoare în aer liber, Simona a făcut inclusiv sesiunea de pregătire fizică, pe teren acoperit.

Acomodată cu noua suprafață de joc mai lentă aleasă de federația australiană, Halep este avantajată de rapiditatea redusă a terenului care favorizează stilul ei bazat pe regularitate și anduranță.

Posesoarea celui mai bun backhand cu două mâni din tenisul mondial feminin, sportiva a exersat, la insistenţa antrenorului Darren Cahill, şi reverul cu o singură mână, cu intenţia de a-l folosi din ce în ce mai des ori de câte ori vrea să câştige un punct cu o lovitură scurtă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă