AUSTRIA | Autoritățile anunță noi măsuri sanitare la nivel național. Viena aprobă vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani
05 Noiembrie 2021, 14:56 (actualizat 05 Noiembrie 2021, 15:20)
(actualizat 05 Noiembrie 2021, 15:20) | Știrile TVR

Viena impune noi restricţii pentru nevaccinați, pe fondul creșterii galopante a numărului de cazuri COVID la nivelul întregii țări. De altfel, autoritățile federale urmează să anunțe noi măsuri sanitare la nivel național.

 

 

În restaurantele și saloanele de frumusețe din capitala Austriei vor avea acces numai persoanele vaccinate și cele trecute prin boală. Sunt restricții mai multe și în privința altor locuri publice.

Deși Uniunea Europeană nu a aprobat încă administrarea vaccinului anti covid la categoria de vârstă 5-11 ani, primăria Vienei a anunțat că nu mai așteaptă formalitățile și vaccinarea copiilor mici va fi posibilă imediat.

Austria a intrat în valul patru al pandemiei, iar autoritățile se tem de suprasolicitarea spitalelor.

Mai multe țări europene se confruntă cu creșterea galopantă a noilor cazuri de infectare COVID, iar unitățile medicale încep să se adapteze.

În Belgia, unele spitale au amânat intervențiile chirurgicale pentru că, din cauza cazurilor COVID grave, nu mai sunt paturi suficiente la ATI.