Austria: Tradiție distrusă de pandemie Localurile unde acum se mânca o specialitatea din gâscă, în faliment
15 Noiembrie 2020, 14:54

Valul al doilea al pandemiei a pus la pământ industria HoReCa. În Austria, unde în această perioada a anului se mănâncă în restaurante o specialitate din gâscă, localurile sunt în pragul falimentului, pentru că livrările la domiciliu nu reușesc să acopere pierderile. În plus, depozitele sunt pline cu carne congelată, care nu poate fi ținută în aceste condiții pe termen nelimitat și va ajunge în cele din urmă la gunoi.

Gâsca tradițională de sfântul Martin este la fel de populară în Austria precum curcanul de ziua Recunoștinței din Statele Unite.

În această perioada, la jumătatea lunii noiembrie, restaurantele austriece își începeau ascensiunea către perioada Sărbătorilor de iarnă cu această rețeta foarte căutată. Restricțiile impuse de autorități austriece au dărâmat însă vânzările delicatesei, în ciuda eforturilor patronilor de restaurante de a se reprofila pe livrarea la domiciliu.

Și mai îngrijorător este că depozitele sunt pline de alimente, care nu vor putea fi ținute la congelator pe termen nelimitat.

Dimensiunea reală a dezastrului se va putea calcula după începerea sezonului de ski și a Sărbătorilor de iarnă, care în mod normal ar fi însemnat vânzări importante pentru restaurante.

Fără turiști, acestea vor fi nevoite să tragă obloanele sau să solicite ajutoare financiare de la stat, care însă nu vor putea decât cel mult să le țină pe linia de plutire pentru o scurtă perioada de timp.