Austria: 96 de turişti care au încălcat măsurile de lockdown au fost amendaţi în staţiunea de schi St Anton. Printre ei sunt și români

Poliție. Austria St Anton
Poliție. Austria St Anton
30 ianuarie 2021, 17:52

Primarul staţiunii St Anton, una dintre cele mai populare staţiuni de schi din Austria, a informat că zeci de tineri veniţi din întreaga Europă au încălcat regulile de lockdown în acest oraş unde pârtiile de schi sunt deschise, dar hotelurile sunt închise turiştilor.

Cetăţeni britanici, danezi, suedezi, germani, australieni, irlandezi, polonezi și români au fost verificaţi şi amendaţi, a informat poliţia din Tirol, într-un comunicat difuzat vineri.

Raidul poliţiei s-a desfăşurat vineri, iar cei care au fost prinşi încălcând regulile au fost amendaţi cu sume de până la 2.180 de euro.

Austria, o ţară cu o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, a înregistrat în total 413.208 de cazuri şi 7.703 de decese de COVID-19 de la declanşarea pandemiei.

Acum, țara trece prin al treilea lockdown, impus la 26 decembrie. Au fost închise centrele comerciale neesenţiale,  restaurantele şi  centrele de agrement.

Pentru a descuraja turismul în vederea practicării schiului, Austria a impus cetăţenilor străini veniţi în ţară o perioadă strictă de carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite